Poliklinka Beograd

Estetska hirurgija Bulevar Arsenija Čarnojevića 88, Beograd
Estetska hirurgija | Besplatni saveti

Za BESPLATNE Viber konsultacije sa našim NAJBOLJIM hirurgom pošaljite poruku na +381 65 202 77 77

Za BESPLATNE Viber konsultacije sa našim NAJBOLJIM hirurgom pošaljite poruku na:

Estetska hirurgija | Besplatni saveti+381 65 202 77 77

Ne odlažite operaciju štitne žlezde

Štitna (štitasta) ili tiroidna žlezda

Štitna (štitasta) ili tiroidna žlezda igra izuzetno važnu ulogu u ljudskom organizmu. Poremećaj njenog rada i lučenja hormona izaziva ozbiljne posledice koje se često leče dugo i uporno. Za uspešno izlečenje presudne su saradnja pacijenta i lekara, precizno uspostavljanje dijagnoze (pregled endokrinologa, endokrinog hirurga, laboratorijske analize, ultrasonografija, punkciona biopsija), i strogo pridržavanje terapije.

Operacije štitaste žlezde

Operacije štitaste žlezde u Poliklinici Beograd obavlja prof. dr. Aleksandar Diklić, najbolji srpski endokrini hirurg koji je izvršio više od 7.000 operacija pacijenata. On kaže:

Ignorisanje poremećaja rada štitne žlezde

“Ignorisanje poremećaja rada štitne žlezde može dovesti do trajnih i ozbiljnih poremećaja u organizmu. U zavisnosti od uspostavljene dijagnoze, kod jednog broja pacijenata neophodno je izvršiti hirurški zahvat, odnosno operaciju štitne žlezde. Danas ova vrsta operacija spada u rutinske, ali s obzirom da je reč o osetljivoj žlezdi, od velike važnosti je stručnost hirurga.”

Posledice usled zanemarivanja oboljenja štitne žlezde

U situacijama kada je žlezda zbog svoje disfunkcije uvećana, može se stvoriti pritisak na dušnik, što dovodi do otežanog disanja. Osim toga, dugotrajno lučenje prekomerne aktivnosti žlezde u teškim slučajevima dovodi do velike iscrpljenosti, mršavljenja i do nepovratnog oštećenja srca. Sedam do deset posto slučajeva nodularne strume može da preraste u rak.

Koliko traje operacija štitne žlezde?

U zavisnosti od težine oboljenja, operacija traje do dva sata. Sprovodi se u opštoj anesteziji.

Oporavak brz i bez komplikacija

Nakon operacije, pacijent ostaje hospitalizovan jedan dan u našoj poliklinici, radi praćenja opšteg stanja organizma i regije vrata u kojoj je izveden hirurški zahvat. Po odlasku kući, pacijent se vraća svojim redovnim životnim aktivnostima. U početku se preporučuje izbegavanje teških fizičkih aktivnosti, umaranja i stresnih situacija. Komplikacije su izuzetno retke, i ukoliko se pojave, manifestuju se u vidu blage promuklosti. Lekar specijalista naše poliklinike na raspolaganju je pacijentu tokom celog oporavka, i kasnije tokom redovnih kontrola rada štitne žlezde.

Operacija – siguran put do izlečenja štitne žlezde

Rezultati operacije štitne žlezde su odlični, nekadašnji simptomi i problemi se povlače.

Operacija štitne žlezde uz minimalne ožiljke

Operacija štitne žlezde ostavlja minimalne ožiljke u vratnoj regiji. Vrsni hirurzi u našoj poliklinici vode računa i o estetskom segment, te tokom operacije prave rez u ravni jedne od postojećih bora na vratu.

Više o oboljenima štitne žlezde možete pročitati na našoj stranici.

Dodatne informacije +381 65 202 77 77